lunch
Wrap met zalm en avocado;
Dit is echt een heerlijke lunch voor in het weekend en handig om mee naar school te nemen.
benodigdheden voor 1 persoon;
- wrap
- gerookte zalm
- cottage cheese
- 1/2 rijpe avocado
- sla
- snoeptomaatjes
Besmeer de wrap met een laagje cottage cheese (of een roomkaas light).
Leg een laagje zalm en wat sla om de wrap. Snij de avocado in julienne (reepjes) en de tomaatjes. Rol de wrap strak in zilverfolie (om mee te nemen) of steek een prikker ik de wrap (voor thuis).
Smakelijk!
tip; Gebruik een volkoren wrap of een meergranen wrap. Hier zitten meer vezels in, hetgeen je een langer vol gevoel geeft.

quinoa met kip;
Dit is een lunch die je de avond van te voren kunt maken of warm kunt eten bij het avondeten. Hij is lekker vullend en vol voedingsstoffen.
benodigdheden voor 2 personen;
- 1 kop ongegaarde quinoa (gezeefd)
- 200 grap kipfilet/ kalkoenfilet
- braadboter
- 200 gram snoeptomaatjes
- 1 rode of gele paprika
- groene erwten
Gaar eerst de quinoa en erwten en bak de kip. Gooi alle ingrediënten bij elkaar behalve de tomaatjes, zorg dat je die als laatste apart serveert. Zo blijven die lekker koud!
Dit is zo snel klaar dat het heerlijk is als je even niet zoveel tijd hebt.
Smakelijk eten!

Zoete aardappel uit de oven;
Dit is een gezonde lunch. Lekker om jezelf een vitamine boost te geven.
benodigdheden voor 1 persoon:
- 1 zoete aardappel
- 100 gram cottage cheese
- snoeptomaatjes
- peterselie/ rozemarijn
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd 'm in plakken. Besprenkel de plakjes met olijfolie, wat zeezout en kruiden. Na 20 minuten in de oven is de aardappel gaar. dan kun je de aardappelplakjes lekker bekleden.
Als je er nog iets anders bij eet, heb je aan een halve aardappel genoeg.

Speltbrood:
Dol op brood, maar toch net iets anders? Probeer speltbrood!
Het is het allerlekkerste om zelf je speltbrood te bakken en zo weet je meteen wat er allemaal (niet)ingaat. Er zijn veel fabels over spelt te vinden. Het zou veel gezonder zijn dan gewoon volkoren brood. Dat is niet waar. Het heeft wel een andere smaak en iets meer vezels. Voor de afwisseling vind ik het heerlijk.
Benodigdheden voor één brood;
- 350 gram volkoren speltmeel
- 3 eieren
- zout (2-3 gram)
- bakpoeder
- 4 el. zonnebloemolie/kokosolie
- voor een hartig brood wat kruiden (basilicum, rozemarijn, tijm ect.)
- voor een zoet brood 5 dadels/ 1 rijpe banaan
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het meel, de eieren, olie, zout en bakpoeder in een kom en meng met een grote lepel en daarna je handen of een deeghaak het mengsel tot een droge bal deeg. Als je een hartig beslag wil dan kun je nu de kruiden toe voegen (mijn favoriet: peper, basilicum en oregano). Als je een zoetig brood wilt, kun je een rijpe banaan prakken of 5 dadels in heet water laten weken, daarna het water afgieten en dan fijn prakken. Je kunt eventueel wat pitten of zaden toevoegen. Ook gedroogde moerbeien of krenten kunnen een heerlijke toevoeging geven.
Zet het brood voor ongeveer 30 minuten in de oven.
