Ontbijt 

Havermoutpannenkoeken

Dit is echt een heerlijk en gezond ontbijtje of lunch. Je zult hier wel even wat tijd voor moeten uittrekken, maar dat is het meer dan waard. 

 

benodigdheden voor 1 persoon; 

  • 40 gram havermout(meel)  
  • 1 ei
  • 1 banaan (120 gram) 
  • kokosvet (of braadboter) 
  • toppings (blauwe bessen, frambozen, appel, pure chocolade ect.) 
  • kaneel (naar smaak) 
  • bakpoeder
  • pan om in te bakken
  • spatel 
  • bakje 
  • vork 

 

Prak de banaan met een vork in een bakje tot een puree,voeg daar het ei aan toe en mix dit tot een egaal mengsel. Voeg daarna het havermoutmeel, bakpoeder en de kaneel toe. Verwarm de pan en laat het kokosvet smelten. Het mengsel kan de pan in. Als de pannenkoeken droog (en dus gaar) zijn, kun je ze af maken met je favoriete toppings! Vind je het nog niet zoet genoeg? Voeg dan wat honing of ander zoetmiddel toe. 

Tip; diepvries fruit is een stuk goedkoper dan vers fruit. En de vitamines blijven hetzelfde. 

 

smakelijk! 

 

 

 

bol met ei!; 

Ben je je boterham met spek en ei een beetje zat? 

Dit ziet er in ieder geval veel leuker uit. Extra leuk voor een zondags ontbijtje. 

 

benodigdheden voor 1 persoon;

  • 1 rond broodje (Italiaanse bol)
  • 1 ei 
  • kaas 
  • ham 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de ham in de pan. Snijd het kapje van het broodje af en haal wat vulling van het broodje eruit (er moet een randje overblijven). Leg de knapperige ham in het broodje en breek daar het eitje boven. Sprinkel een beetje kaas over het ei. Breng het broodje op smaak en zet het in de oven tot het eitje is gestold. 

 

tip; In plaats van ham is zalm ook een lekkere optie. 

 

 

 

 

warme havermout met fruit;

Wil je een snel en makkelijk ontbijtje? Dit is een lekkere afwisseling op een boterham met kaas. 

 

benodigdheden voor 1 persoon: 

  • 40 gram havermout 
  • melk/plantaardige melk/water
  • fruit naar keuze (banaan, appel, aardbeien ect.)
  • kaneel naar smaak
  • evt. noten, zaden of pitten

Doe in een warmte bestendig bakje de havermout, melk en het fruit. Doe het bakje voor ongeveer 2 min in de magnetron. Je kan het ook in een pannetje opwarmen, hetgeen ook heerlijk is. Als het lekker warm is, kun je het afmaken met wat zaden en kaneel. 

 

tip; je kunt de havermout ook koud eten. Doe de avond ervoor alle ingrediënten in een bakje. In de ochtend zal de havermout zich hebben volgezogen en is het een lekker papje. (Mijn voorkeur is de havermout warm).

 

Nicecream;

Nicecream is eigenlijk een gezonde vorm van ijs. Het is heel erg zoet door het fruit, verder komt er geen suiker voor in dit recept. Tenzij je natuurlijk er wat honing in wil doen. Het ontbijtje is heel snel klaar en het ziet er fantastisch uit. Het is natuurlijk het perfecte recept op een warme dag. 

Benodigdheden:

  • 1 bevroren banaan (Leg een gepelde banaan de avond ervoor in de diepvries)
  • Ander fruit (Frambozen, aardbeien en blauwe bessen zijn heerlijk) 
  • Muesli/zaden/pitten/noten/gedroogd fruit
  • Optioneel; kwark (3 eetlepels)  

 

Stop de bevroren banaan in een mixer. Mix zolang tot het een creamy substantie heeft. Mix daarna het roodfruit. Een beetje kwark voor de luchtigheid. En maak het echt een feestje met je favoriete toppings! 

 

tip; Ik vind verschillende texturen als topping heel lekker, en muesli of zaden vullen ook lekker. 

Smakelijk!